Monday, January 31, 2011

(8/2/98) Περί -εαυτολογόντας (αναπόφευκτα :-)



Μα τί εβδομάδα φίλες και φίλοι, τί εβδομάδα. Από που να ξεκινήσω και που να καταλήξω; Όλα ξεκίνησαν από το Νικόλα, παλιό φίλο του S.N.A.F.U. ο οποίος έστειλε ένα mail που με έκανε λιώμα και που έκανε τις ημέρες που ακολουθούν να δείχνουν φωτεινώτερες. Ξέρω ότι ο Νικόλας είναι φίλος των εβδομαδιαίων παραληρημάτων που διαβάζετε, ξέρω ότι νοιώθει μια βαθύτερη αλληλεγγύη λόγω της κοινής μας προτίμησης στο κάπνισμα (πίπες αμφότεροι) και ξέρω ότι έχουμε ανταλλάξει και μερικές καλές κουβέντες στο παρελθόν, όμως το κείμενό του ήταν χάρμα και τον ευχαριστώ και δημόσια.


Στη συνέχεια το γιαούρτι. Μη ρωτήσει κανείς ποιό γιαούρτι διότι θα τον κατακεραυνώσω. Ένα ήταν το γιαούρτι της βδομάδας, έστω και αν οι βέλγοι αδελφοί προτίμησαν τις τούρτες με σαντιγύ. Ο geek πλανητάρχης που μαστίζει τα PC μας, ήρθε αντιμέτωπος με την παραδοσιακότερη μορφή ξεφτίλας από την εποχή που φτιάχτηκε η Φωκίωνος Νέγρη, η μεγάλη αυτή μάνα των τέντυ-μπόϊς των 50's. Όχι αίματα φίλες και φίλοι -ένα γιαούρτι αρκεί για να κάνει τη θέση μας γνωστή και να κοινωνήσει τα αιτήματά μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μακάρι να διδάσκονταν από το παράδειγμα και άλλοι αδελφοί και να ξεκίναγε μια ευρύτερη κίνηση με γιαούρτια κατά παντός υπευθύνου. Η μεγαλύτερη ζημιά είναι η ξεφτίλα -ειδικά για όλους εκείνους τους ανέραστους που παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά.


Τρίτη συνέχεια οι μνείες από φίλους σε περιοδικό του χώρου -αλλά και στο ίδιο το web- για το S.N.A.F.U. και το συντάκτη του. Τα είπα και emailικώς, τα λέω και δημοσίως: Φίλοι ευχαριστώ άπαντες και είμαι μαζί σας -το ξέρετε εξ' άλλου. Πιστεύω ότι νοιώθετε την κουλτούρα των καλωδίων πολύ πιο βαθιά από όλους εκείνους τους κόπανους που μιλάνε για το "Ιντερνέτ" και μακάρι να μείνετε έτσι. Τα καλώδια από εσάς κρατιούνται για να μείνουν μέσο έκφρασης για όλους μας, μέσο επικοινωνίας, μέσο εξέλιξης, μέσο ανάπτυξης μιας άλλης κοινωνίας, μέσο για να μαθαίνουμε τον εαυτό μας, μέσο για ό,τι θελήσει ο καθένας μας. Μη τους ακούτε και συνεχίστε αυτό που κάνετε. Καλά το κάνετε. Όσο για τη φιλοξενία, προς το παρόν θα αρνηθώ -ετοιμάζω το δικό μου σπίτι όπως ίσως ξέρετε. Μια σελιδούλα όμως, μπορεί και να τη στήσουμε...


Τέταρτη συνέχεια, η ιστορία που έγινε στη Λάρισα. Συγνώμη από τους λαρισαίους φίλους του S.N.A.F.U. αλλά ο γράφων δεν ξεχνάει αυτά που υπέστησαν κάποιοι καλοί φίλοι, όντες φοιτητές σε μια ξεχασμένη εποχή (πριν από 12 χρόνια) εκεί επάνω. Ναι, πέραν κάθε πλάκας, χαίρομαι που φάνηκε αυτό που από χρόνια υποστηρίζαμε -ότι δηλαδή η επαρχία κρύβει μέσα της προβλήματα που αν φανούν θα κομπλάρουν όλοι. Αναζητήστε τους ενόχους, όχι στις γυναίκες που έκαναν αυτά που έκαναν -αυτές φυσιολογικά φέρθηκαν. Αναζητήστε τους σε εκείνους που έφεραν τα πράγματα έτσι που οι γυναίκες να μην έχουν άλλη επιλογή από το να το ρίξουν στην παλαβή. Κάποτε θα πρέπει να πέσει όλη αυτή η δήθεν αστική ηθική της επαρχίας. Η Λάρισα είναι μόνο η αρχή. Και μην έρθει κανείς και μου πει χαριτωμενιές του τύπου "άμα το είχες πάθει θα τα έλεγες αλλιώς" -το έπαθα κάποτε και μάλιστα πολύ


Παραπέρα; Προτάσεις για δουλειές (μια εφημερίδα και δύο περιοδικά), προτάσεις για μεταφράσεις (πλεόν μπορώ να σας το πώ φίλες και φίλοι -ο ανταποκριτής σας, μεταφράζει στα ελληνικά ένα από τα βιβλία του Wired που πρόκειται να κυκλοφορήσουν την ’νοιξη), προοπτικές για ένα πολύ καλό project μέσω της E.E.X.I. -τα καλύτερα FAQs του Internet θα μεταφραστούν στα ελληνικά και θα διατίθενται από το web server της ένωσης για την καλύτερη ενημέρωση, τόσο υμών, όσο και των νεώτερων εν Δικτύω αδελφών. Ειδικά αυτό το τελευταίο ομολογώ ότι με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς -όπως ξέρετε- είμαι μέγας υποστηρικτής τόσο του γραπτού τε και προφορικού λόγου, όσο και των νέων δικτυοπολιτών. Σύντομα στη διάθεσή σας, σε μια URL όχι μακριά από εδώ.


Στώμεν καλώς φίλες και φίλοι, στώμεν καλώς. Μια καλή εβδομαδα τελείωσε και ελπίζουμε ότι μια καλύτερη αρχίζει αύριο. Ευχαριστώ όλους εκείνους που την έκαναν καλή, ευχαριστώ όλους εκείνους που διαβάζουν το S.N.A.F.U. και ευχαριστώ όλους εκείνους που - με τον τρόπο τους- το βοήθησαν να σταθεί στα πόδια του. Ναι, καλά μαντέψατε αγαπητοί μου αναγνώστες, το site που έχετε μπροστά σας, έκλεισε τον ένα χρόνο ζωής. Και οι ευχαριστίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα -χωρίς να κρύβω και το ότι χρησιμεύουν για να καλύψω το γεγονός, ότι δε σας προσφέρω αυτό που σας υποσχέθηκα. Ναι μεν υπάρχει domain "snafu.gr", όμως ούτε οι σελίδες που βλέπετε φιλοξενούνται εκεί, ούτε η ανανέωση στην όψη έγινε. Συγχωρέστε με φίλες και φίλοι και σύντομα θα γίνουν όλα. Δεν μπορώ να σας δυσαρεστήσω άλλωστε.


Για την Ελένη που εκτός από το να είναι η μεγάλη μου αγάπη, διορθώνει και τα κείμενα που διαβάζετε κάθε Δευτέρα, τον Κωστή που δεν παραλείπει το feedback κάθε Δευτέρα, το Νικόλα που με συγκίνησε, τα παιδιά του hack.gr και του iuworld.vrnet.gr που μου δίνουν ελπίδες για το μέλλον, για το φίλο από τη Θεσ/νίκη που με έκανε να νοιώσω λίγο Κροπότκιν, για το Δημήτρη από τη Silicon, τον bacardi, τη Βούλα, το sextus και τα καλά του λόγια στο RAM, τους webmasters του FORTHnet και τους admins από όλη τη χώρα, τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Ξάνθη, τους συναδέλφους (Νίκο, Σωτήρη, Αλέξανδρο, Μπάμπη, Χρίστο), το Χάρη που μου έδειξε τι είναι το Internet μέσα από ένα Unix shell στα μηχανάκια του Syracuse, το Διονύση που με έκανε να θελήσω να παίξω με το web, τον Τάκη και το hermes που βοήθησαν πολύ στο δικό μου Linux, τον πιο παλιό πρόσκοπο/sysadmin που υπάρχει στο ελληνικό Internet, για τον πιο ψαγμένο business consultant/χορευτή του Δικτύου στη χώρας μας, για όλους εκείνους που τρέχουν -ακόμα- την Ε.Ε.Χ.Ι., για τον Περικλή (ένα από τα καλύτερα παιδιά που κυκλοφορύν στο λεκανοπέδιο αλλά και στα δίκτυα) και για τον Digital Samurai που δεν είδε ποτέ το S.N.A.F.U. αλλά που πιστεύω ότι αν το έβλεπε θα το ενέκρινε, ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθος καρδιάς. Οι Θεοί μαζί σας φίλες και φίλοι και ό,τι επιθυμείτε. Κάποιες στιγμές που βλέπω τα logs των σελίδων, νοιώθω ότι -εγώ τουλάχιστον- βρίσκομαι πολύ κοντά σε αυτό που επιθυμώ.


Το ραδιόφωνο παίζει Eric Burdon (Ring of fire), η ώρα είναι 9.50 βράδυ Κυριακής 8 Φεβρουαρίου και το πεντηκοστό πρώτο S.N.A.F.U., γενέθλιο, επετειακό και ασυνεπές (ως προς την αναέωση) αλλά πολύ συγκινημένο πάει για μετάφραση. Καλή σας εβδομάδα και νάστε καλά. Και μια υποσημειώση για το φίλο που μου έστειλε το zip αρχείο τρεις φορές: Το είδα από την πρώτη και σύντομα θα το δεις και τυπώμένο. Δύο παρατηρήσεις μόνο. Πρώτον, μια URL ήταν αρκετή. Και δεύτερον, αν και συμφωνώ με την οργή σου, το συγκεκριμένο παιχνίδι, πιστεύω ότι όντως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις. Δε δικαιολογώ την υποκρισία τους -απλά κοιτάζω και λίγο παραπέρα.

No comments:

Post a Comment