Wednesday, February 2, 2011

(7/2/99) Εκατό



Για άλλη μια φορά οικιακά φίλες και φίλοι. Αλλά δεν πειράζει, καλό είναι και αυτό. Μερικές φορές, το να κάθεσαι σπίτι και να ασχολείσαι με το πως να κάνεις καλύτερη την καθημερινή σου πραγματικότητα, έχει τα καλά του. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, που όπως σας είπα το μέρος έχει αρχίσει να γίνεται και κάπως πιο κατοικήσιμο. 1/4μως η πραγματικότητα γύρω μας τρέχει και ο ανταποκριτής σας αναγκάζεται να παρακάμψει για λίγο τον κομφορμισμό του και να σκύψει πάνω της. Βέβαια θα μου πείτε, δεν ήρθατε εδώ για ειδήσεις, όμως γουώτ δε φακ. Τόσα γίνονται. 1/4πως για παράδειγμα ότι το S.N.A.F.U. σήμερα κλείνει τα εκατό.


Ο Βαγγέλης παίζει Blade Runner στο CD του Linux box, η ελληνική Βουλή ενέδωσε στη σκοτεινή αυτοκρατορία και μεταδίδει τις συνεδριάσεις της μέσω MS NetShow, οι αμερικανοί έχουν παραφρονήσει και στήνουν τα portals της αρκούδας με εξαγορές δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οδός Στουρνάρη πουλάει τα Red Hat σαν κουλούρια, τα Εξάρχεια έχουν γεμίσει Internet καφέ που πουλάνε ψηφιακούς φραπέδες, η μουσική βιομηχανία έχει φρικάρει με τα ΜΡ3 και κυνηγάει τα sites μπας και σώσει τίποτα και το S.N.A.F.U. φίλες και φίλοι, κλείνει τα εκατό.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιος κερατάς κατάφερε να βγάλει τετρακόσια εκατομμύρια μέσα σε εννέα μήνες πουλώντας web sites του κώλου στην επαρχία, η Ε.Ε.Χ.Ι. έχει εκλογές στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου Τύπου, οι παροχείς υπηρεσιών Internet παίρνουν Ενιαίο Πανελλαδικό Αριθμό Κλήσης ο ένας μετά τον άλλον (ο αγώνας τώρα δικαιώνεται), η στήλη μου στο "Χρηματιστήριο" απέκτησε χορηγό (νίκησαν ο δημοκρατικές δυνάμεις), ο ανταποκριτής σας χρωστάει δύο εκατομμύρια και τα mail στοιβάζονται αναπάντητα. Δεν πειράζει όμως , γιατί το S.N.A.F.U. κλείνει τα εκατό.


Οι γνωστότερες τηλεοπτικές εκπομπές ανακαλύπτουν το Internet και αποκτούν διεύθυνση email. Στους κινηματογράφους παίζεται το "Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας", όπου η America OnLine ταυτίζεται με το Internet και κανείς δεν ενοχλείται. Ένα από τα πιο ανυπόληπτα κανάλια αποφασίζει να γίνει διαφορετικό και αναθέτει εκπομπές σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι είναι "εκτός κυκλωμάτων" (instant cult που λένε), κάποιοι φίλοι ετοιμάζονται για φαντάροι (η κατάρα δε λέει να σταματήσει) και το S.N.A.F.U. κλείνει τα εκατό.


Προτάσεις για sites και δουλειές πέφτουν καθημερινά, ο ανταποκριτής σας τρέχει για καρδιογραφήματα (ο καθείς και τα άγχη του), τα Windows σκάνε και χρειάζονται πέντε επανεγκαταστάσεις γ α να ξαναμπούν, η κάρτα δικτύου δεν παίζει, η Ελένη είναι αδιάθετη και τέζα, ο Τάσσος δουλεύει υπερωρίες και τα Σάββατα, με τους πιο πολλούς φίλους πλέον μιλάμε μεταξύ κινητών και αυτομάτων τηλεφωνητών, ο ένας χωρίζει και ο άλλος τα χαλάει με την κοπέλα του, τα logs του web server δεν παίζουν και δεν ξέρω ποιοί έρχεστε και από που. Έτσι για να δω ποιοι θα θυμηθούν ότι το S.N.A.F.U. κλείνει τα εκατό.


Υπολογιστές στα σκουπίδια. Στην κοιλάδα οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων τείνουν να υποσκελίσουν τα παραδοσιακά κομπιουτεράδικα με τους γνωστούς παντογνώστες πωλητές, οι μνήμες EDO εξαφανίζονται και κινδυνεύουμε να μείνουμε με τις μηχανές αμανάτι, ο Περικλής ακροβατεί μεταξύ δημοσιογραφίας και consulting, ο Χάρης περιμένει να δει αν οι μεταλάδες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα πάνε στις συναυλίες που διοργανώνει, διάφοροι άσχετοι ζητούν από τον ανταποκριτή σας επενδυτικές συμβουλές, το κρεβάτι μου σπάει και κοιμάμαι στον καναπέ. Και το S.N.A.F.U. κλείνει τα εκατό.


Σχεδόν δύο χρόνια φίλες και φίλοι. Και για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την υποστήριξη, για τα σχόλια και τα mail, για τις κακίες, τις κουβέντες και τη συνεχή παρουσία σας. Ελπίζω να συνεχίσετε έτσι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να τα πούμε και από κοντά -με κάποιους τα έχουμε ήδη καταφέρει και νομίζω ότι σε καλό μας βγήκε. Και βέβαια, δε θα παραλείψω για άλλη μια φορά να υποσχεθώ ότι σύντομα θα βγει στον αέρα, το "άλλο" S.N.A.F.U. με το δικό του domain και με κάποια εξτρά πραγματάκια. Το πότε θα γίνει είναι άγνωστο (βλέπετε τα 2ΜΒ που καταλαμβάνει, θεωρούνται σημαντικό κόστος για να τα προσφέρει κανείς δωρεάν), αλλά μην ανησυχείτε, θα γίνει. Εδώ κλείσαμε δύο χρόνια S.N.A.F.U.


Το ραδιόφωνο παίζει το soundtrack του Rocky Horror Show (ο Tim Curry τραγουδάει Rose tint my world), η ώρα είναι 3.25 μεσημέρι Κυριακής 7 Φεβρουαρίου και το εκατοστό (yeaaaa!!!) S.N.A.F.U. πάει για φαγητό με τρείς βιντεοκασέτες υπό μάλης -ίσως βρεθούμε με την Ελένη για βραδιά ιδιωτικού κινηματογράφου. Καλή σας εβδομάδα και ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

No comments:

Post a Comment