Thursday, February 3, 2011

(21/6/99) Περί πορνογραφίαςΔεν ξέρω αν είχατε ποτέ τη χαρά να παρακολουθήσετε ένα φοβερό τηλεοπτικό προϊόν που λέγεται �5 On Line�, φίλες και φίλοι. Πρόκειται για μια εκπομπή σχετικά με τους υπολογιστές, την τεχνολογία που σχετίζεται με αυτούς, το Internet και εν γένει οτιδήποτε σχετικό ή άσχετο με τη βιομηχανία και την αγορά αυτή. Προσωπικά την έχω πετύχει μερικές φορές Κυριακή μεσημέρι, αν και έχω την εντύπωση ότι πλέον παίζεται επί καθημερινής βάσεως. Κάπως έτσι, έτυχε να την πετύχω και σήμερα.


Δε σκοπεύω να συζητήσω, ούτε για την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας τέτοιας εκπομπής, ούτε για το γενικότερο επίπεδό της συγκεκριμένης εκπομπής, ούτε για τον παρουσιαστή της, ούτε για τα θέματα που θίγει εν γένει, ούτε για το πως τα θίγει. Σε τελική ανάλυση, ο ανταποκριτής σας δεν είναι τηλεορασάς (ακόμα τουλάχιστον) και ως εκ τούτου θα αποφύγει να εκφέρει γνώμη. Ούτως ή άλλως, στις μέρες μας ο καθένας αρπάει ένα μικρόφωνο και κάνει το Λάρι Κινγκ. Ωχ αδερφέ, με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;


Εκείνο που με τσίγκλησε κάπως, ήταν το πρώτο θέμα της σημερινής εκπομπής αγαπητοί μου αναγνώστες. Ο... πρωταγωνιστής, βγαίνει σε παραθυράκι πάνω αριστερά και εκφράζει βαθείς προβληματισμούς, οι οποίοι -προφανώς για τους κωφάλαλους τηλεθεατές- βγαίνουν και σε κείμενο δεξιά. �Υπάρχει πορνογραφία στο Internet�, �Είναι ασφαλή τα παιδιά μας;�, �Μπορούμε εύκολα να τα προστατεύσουμε;�. Τέτοια τέρατα. Πρωτότυπα, μεστά σε νοήματα και προπαντός καυτά. Τηλεόραση στα καλύτερά της.


Το ότι τα ερωτήματα αυτά, έχουν τεθεί -και απαντηθεί- επανειλημμένως, το ξέρουμε εμείς και πιθανότατα και ο παρουσιαστής της εκπομπής. Επειδή όμως οι τηλεθεατές μπορεί να μην τυγχάνουν και πολύ digerati (ΤΜ), ίσως πρέπει να ξανατεθούν. Σωστό κι αυτό. Έλα όμως που για να απαντηθούν, πρέπει να γίνει και ρεπορτάζ σε Internet Cafe, με ερευνητές κάποιους �δυνατούς Internetατζήδες� (δεν το είπα εγώ αυτό), οι οποίοι ως άλλοι Μάρλοου, καλούνται να ανακαλύψουν πορνογραφικά sites ή εν γένει πορνογραφικό υλικό.


Μιλάμε για πολύ γέλιο σύντροφοι. Ο ένας, από το Yahoo! πήγε στο site του Playboy, ο άλλος είχε μπει στο IRC και πήγε σε κάποιο κανάλι σχετικό με σεξ (ναι, Ματίλντα, υπάρχουν και τέτοια), ο τρίτος ο μακρύτερος σε ένα site με φωτό της Πάμελα (μια είναι η Πάμελα για όλο το Internet) και ο τέταρτος στο μόνο, ίσως, πραγματικό πορνογραφικό site που στην πρώτη του σελίδα δεν είχε animated gifs με μέρος του action. Α, ναι. Ο ένας από αυτούς, μας εξήγησε ότι �amateur sites�, είναι αυτά με υλικό που είναι για αρχάριους, δηλαδή με υλικό κάπως πιο σοφτ.


Ομιλούμε περί καταγέλαστου ρεπορτάζ, το οποίο απεφάνθη (αν κατάλαβα καλά διότι από κάποια στιγμή και πέρα το παράτησα) ότι τελικά, υπάρχει πορνογραφία, αλλά είναι συνδρομητική και ψιλοδυσεύρετη. Ως εκ τούτου, τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν και ας περάσουμε στον επόμενό μας καλεσμένο, που είναι τα DVD και η εκπαιδευτική τους αξία. Οι γονείς μπορούν ελεύθερα να πάρουν πισιά στα βλαστάρια τους και τίποτα δε θα συμβεί. Μιλάμε για προβληματισμό πολλών καρατίων φίλες και φίλοι, και ευτυχώς που η τηλεόραση παίζει και τέτοια και μαθαίνουμε την αλήθεια για το Internet.


Από την άλλη, ο ανταποκριτής σας, έχει την αμυδρά βεβαιότητα, ότι ο καλύτερος τρόπος να αμυνθεί κάποιος σε κάτι (αν θεωρήσουμε ότι η πορνογραφία είναι κάτι απέναντι το οποίο χρήζει αμύνης), είναι η αλήθεια, 100% και χωρίς παπαριές. Με το να δείχνουμε μερικά μηχανάκια που βαράνε στο γάμο του Καραγκιόζη και να αποφαινόμαστε ότι το Internet είναι ασφαλές, γινόμαστε ίδιοι με το Μάρτιν Ριμ και την έρευνά του που πριν από τέσσερα χρόνια απέδειξε ότι όλο το Internet είναι πορνογραφία, επειδή πήγε και είδε τα alt.binaries.pictures.erotica.* Δε σοβαρευόμαστε λίγο, λέω �γω;


Το ραδιόφωνο παίζει, Nat King Cole (Unforgettable), η ώρα είναι 3.10 ξημερώματα Δευτέρας 21 Ιουνίου και το εκατοστό δέκατο ένατο S.N.A.F.U. πάει για ύπνο μετά από ένα Σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεων, για κάτι που θα σας πω σύντομα -ευτυχώς που μπόρεσα να δω και λίγο την Ελένη εχθές. Καλή σας εβδομάδα.

No comments:

Post a Comment