Thursday, February 3, 2011

(20/3/99) Ανησυχίες για το μέλλον



Αναρωτιέμαι φίλες και φίλοι, αν η κάθετη αύξηση των επισκέψεων στο S.N.A.F.U. της προηγούμενης εβδομάδας (για την ακρίβεια σε αυτό που μπήκε αντί για S.N.A.F.U. καθώς ήταν πολύ μικρότερο από τα συνηθισμένα παραληρήματα του ανταποκριτή σας) οφειλόταν στο περιβόητο δημοσίευμα του Βήματος της προηγούμενης Κυριακής ή ήταν πολλαπλές επισκέψεις εκ μέρους όλων υμών που περιμένατε να δείτε ένα πραγματικό S.N.A.F.U. να μπαίνει στη θέση που πρέπει. Όπως και να έχει, οι επισκέψεις αυξήθηκαν πολύ και ομολογώ ότι το χάρηκα. Και πάλι συγνώμη για το συμβάν πάντως, αλλά ειλικρινά προτίμησα να μη σας κοροϊδέψω γράφοντας απλώς μια παπάρα.


Και αυτή την εβδομάδα όμως, θέλω να ασχοληθώ με κάτι προσωπικό. Δηλαδή με το ίδιο το S.N.A.F.U. Και θέλω τη γνώμη σας, μια και είστε οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσετε. Βλέπετε, καθώς το Internet μεγαλώνει και ομορφαίνει (λέμε τώρα), αρχίζουν και προκύπτουν κάποια θέματα που ενδέχεται να επηρεάσουν την κατάσταση κάποιων πονημάτων όπως το S.N.A.F.U. Αλλά αρκετά με την εισαγωγή και ας πάμε κατευθείαν στο ψητό για το οποίο θα ήθελα να μου πείτε τι πιστεύετε, έτσι με μια πρώτη ματιά.


Απο καιρό σας έχω πει ότι θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή στο S.N.A.F.U. αλλαγή τόσο ως προς την εμφάνισή του, όσο και ως προς το τι προσφέρει. Σκεφτόμουν κάποια πιο ζωντανή κατάσταση (και δεν εννοώ φυσικά Flash, Java και άλλες τρίχες αλλά άλλο design), συν μια δύο επιπλέον δυνατότητες, όπως το να μπορείτε συμπληρώνοντας μια φόρμα να το λαμβάνετε μέσω e-mail και όχι μόνο μέσω web. Επίσης, το να μετακομίσει επιτέλους σε ένα δικό του domain (το οποίο παρεμπιπτόντως υπάρχει εδώ και αρκετόν καιρό) ώστε και να το βρίσκετε πιο εύκολα και να μπορεί να προωθηθεί πιο εύκολα (μέσω banners κλπ).


Δε σκοπεύω να σας ρωτήσω τόσο για τις αλλαγές καθαυτές -από τη στιγμή που το περιεχόμενο δε θα αλλάξει και αυτό σας το υπόσχομαι, δεν πιστεύω ότι έχετε λόγο να διαφωνήσετε. Αναρωτιέμαι όμως για το τελευταίο θέμα, αυτό του ξεχωριστού domain name και των banners. Βλέπετε, συγκαταλέγομαι και εγώ στην κατηγορία εκείνη που ενοχλείται αφάνταστα από τα χιλιάδες banners που κοσμούν τις σελίδες στο web και δε θα ήθελα να τα δω και στις δικές μου σελίδες. Όμως...


Αν μια εταιρεία δέχεται να μου δώσει χώρο στο web, με δικό μου domain και απ� όλα και ζητάει να βάλω το banner της από κάτω ως χορηγού, πως πιστεύετε ότι πρέπει να δράσω; Ή πως πιστεύετε ότι πρέπει να δράσω, αν δεν είναι εταιρεία αλλά αν είναι μια κοινή προσπάθεια από sites που θα λειτουργούν στην ουσία με τη λογική του Link Exchange; Διαβάζετε το S.N.A.F.U. και στο κάτω μέρος του, υπάρχει link για ένα άλλο site, σχετικό πχ με τη μουσική (με την οποία έχουμε και μια σχέση άλλη εν πάσει περιπτώσει). Και αντίστοιχα, σε εκείνο το site, υπάρχει bannerάκι για το S.N.A.F.U. Απλή τράμπα -barter deal που λένε και οι μαρκετάδες.


Ο ανταποκριτής σας, είναι εδώ τα τελευταία δύο χρόνια. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθε εβδομάδα σας δίνει κάτι. Καλό, κακό ή μέτριο, ελπίζει ότι δεν είναι αδιάφορο και ξέρει ότι είναι πάντα αλήθεια. Σας ευχαριστεί ειλικρινά που έρχεστε και το μοιράζεστε, όμως σκέφτεται και όλους εκείνους που θα μπορούσαν να βλέπουν το S.N.A.F.U. και δεν το ξέρουν ή το ξεχνούν ή οτιδήποτε άλλο. Μια αλλαγή σαν την παραπάνω, θα μπορούσε να φέρει πιο πολύ κοινό και πιθανόν πιο διαφορετικό κοινό. Προσωπικά θα το ήθελα, όμως είναι και δικό σας θέμα.


Δεν προσποιούμαι φίλες και φίλοι. Το S.N.A.F.U. ήταν (και είναι) ένα στοίχημα που ο ανταποκριτής σας θεωρεί ότι προς το παρόν έχει κερδίσει. Το Δίκτυο όμως αλλάζει και εμείς αλλάζουμε μαζί του -αυτό το είχα γράψει και σε κάποιο από τα πρώτα S.N.A.F.U. που βγήκαν στον αέρα. Δε σας ζητάω να ψηφίσετε, σας ρωτάω όμως να μου πείτε αν και κατά πόσον έχει νόημα να κινηθεί κανείς (λελογισμένα φυσικά) προς μια κατεύθυνση που ίσως έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω. Τι λέτε;


Το ραδιόφωνο παίζει Eric Clapton (Wonderful tonight), η ώρα είναι 3 παρά τέταρτο μεσημέρι Σαββάτου 20 Μαρτίου και το εκατοστό έκτο S.N.A.F.U. εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να καταφέρει τη Δευτέρα να πάει στο Ναύπλιο για να συνοδεύσει ένα φίλο στην πρώτη του κατοικία ως του πλέον χαμηλόμισθου υπαλλήλου (980 δραχμές) της μητέρας πατρίδος. Η καλή του θα είναι και αυτή εκεί. Καλή σας εβδομάδα και πείτε μου την άποψή σας. Στ� αλήθεια με νοιάζει.

No comments:

Post a Comment