Thursday, February 3, 2011

(25/4/99) Περί των βραβείων Web AwardsΔεν είναι λίγοι οι γνωστοί και φίλοι που τους περασμένους πέντε μήνες με ρώτησαν σε διάφορες στιγμές για τη διοργάνωση Web Awards και την εμπλοκή μου σε αυτή, αγαπητοί μου αναγνώστες. Μερικές φορές μάλιστα, ήταν και κάποιοι από εσάς. Ως τώρα -αν δεν κάνω λάθος- προτίμησα να μην γράψω τίποτα στο S.N.A.F.U. και αυτό, επειδή θεώρησα ότι δεν ήταν και πολύ σωστό να προωθήσω καθ� οιονδήποτε τρόπο κάτι τέτοιο. Όμως, μια και η διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, είπα να γράψω κάτι αναδρομικά και να απαντήσω και δημόσια σε διάφορα θέματα που τέθηκαν.


Πρώτα απ� όλα, η δική μου εμπλοκή στη διοργάνωση ήταν εξ επαγωγής. Η εταιρεία που εκδίδει ένα περιοδικό με το οποίο συνεργαζόμουν (συγκεκριμένα η εταιρεία Direction και το περιοδικό AdBusiness) αποφάσισε να συνδιοργανώσει ένα κόλπο που θα βραβεύει τις δημιουργίες στο web. Και λέω συνδιοργανώσει, επειδή η αρχική ιδέα -και ένα πολύ μεγάλο μέρος του τρεξίματος- έγιναν από ένα πρόσωπο της αγοράς του Internet, τον Αποστόλη τον Αϊβαλή.


Ο Αποστόλης, ήταν για αρκετόν καιρό στην Powernet, στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις Hellasnet/Isonet και πλέον δουλεύει frelancer. Η ιδέα του προέκυψε, το έτρεξε, έβαλε στο λούκι τον τέως εκδότη μου και το πράγμα προχώρησε. Δημιουργήθηκε μια επιτροπή από τον ίδιο τον Αϊβαλή, την υπεύθυνο μηχανοργάνωσης της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, τον ανταποκριτή σας (ως άνθρωπο της Direction) και έναν άλλο εκλεκτό δημοσιογράφο και φίλο, το Νίκο το Μουμούρη και ξεκίνησε να στήνεται ο κανονισμός της ιστορίας αυτής.


Ο κανονισμός τελείωσε, αναζητήθηκαν συνδιοργανωτές, συνδιοργανωτές δε βρέθηκαν ή για την ακρίβεια βρέθηκαν και μετά χάθηκαν και τελικά η ιστορία προχώρησε από τον Αϊβαλή και τη Direction, ενώ για την εξέλιξή της, συστάθηκε μια οργανωτική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο Γιώργος ο Καρούζος από το NET Letter, ο Περικλής ο Βανικιώτης από το .net και ο Παναγιώτης ο Ανδριανέσης από τον Κόσμο του Internet (που δεν υπάρχει πια αλλά δεν πειράζει). Κάπου εκεί, ο ανταποκριτής σας βγήκε εκτός, μια και διέκοψε τη συνεργασία του με το AdBusiness.


Ο λόγος όμως δεν ήταν μόνο αυτός φίλες και φίλοι. Τα Web Awards, είναι μια ιστορία μαρκετινίστικη. Γίνονται προκειμένου να προωθήσουν την εμπορική πλευρά του Internet και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό. Και σιγά - σιγά, θα εξελιχθούν στο πανηγύρι του ελληνικού Internet -θυμηθείτε με σε αυτό. Όπως το Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης, έχει γίνει η γιορτή της αγοράς αυτής, έτσι και τα Web Awards, θα γίνουν το γεγονός της κάθε χρονιάς για την Internetική πιάτσα.


Κάπου εκεί, είναι που ο ανταποκριτής σας αποφάσισε να βγάλει την ουρά του απ� έξω. Και ο λόγος είναι γνωστός σε όλους εσάς που είστε και δικά μου παιδιά. Ρε μάγκες (αμφοτέρων των φύλων και απασών των φυλών), τους βαριέμαι τους μαρκετάδες. Τους βαριέμαι θανάσιμα. Μας έχουν σκοτίσει τον έρωτα -για να μην πω και τίποτα βαρύτερο- με τις απόψεις τους περί Internet, προσπαθούν απεγνωσμένα να βγάλουν κάνα φράγκο και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους είναι αποκαρδιωτικά. Η αντίληψή τους για το Δίκτυο είναι αστεία και ο τρόπος που δουλεύουν δίνει άλλη διάσταση στην έννοια αντιπαραγωγικότητα.


Κοντολογίς, χαίρομαι πάρα πολύ που τα Web Awards θα γίνουν πραγματικότητα, χαίρομαι πάρα πολύ που σιγά- σιγά θα αρχίσουν να φαίνονται και αυτοί που πραγματικά κάνουν δουλειά (developers, designers, coders κλπ) και χαίρομαι που η πιάτσα μας θα αποκτήσει ένα event, να μπορούμε να πηγαίνουμε να κουτσομπολεύουμε και να δίνουμε και κάνα βραβείο. Αλλά είναι τριπ άλλου τύπου και ο ανταποκριτής σας δεν το συμμερίζεται σε όλη του την έκταση. Για μένα (και υποθέτω και για σας) Internet σημαίνει και άλλα πράγματα. Και έχω την αίσθηση ότι αυτά θα είναι κάπως απόντα από τη διοργάνωση.


Το ραδιόφωνο παίζει το γνωστό κομμάτι από το Φάντασμα της Όπερας, η ώρα είναι 12 βράδυ Κυριακής 25 Απριλίου και το εκατοστό ενδέκατο S.N.A.F.U. πάει να κάνει μια δουλειά και να συζητήσει για την αυριανή διοργάνωση στην οποία -φευ- δε θα παρευρεθεί η καλή του. Καλή σας εβδομάδα.

No comments:

Post a Comment