Wednesday, February 2, 2011

(25/1/1999) Παρά ληρήματα



Για άλλη μια φορά δεν τα καταφέραμε φίλες και φίλοι. Για άλλη μια φορά ο ανταποκριτής σας, σας άφησε στα κρύα του λουτρού Δευτεριάτικα. Και για άλλη μια φορά θα επικαλεστεί τις δυνάμεις του σκότους που στην προκειμένη περίπτωση, δεν εκπροσωπούνται από τη Microsoft αλλά από την περιβόητη αγορά μας, η οποία μέσα στην απέραντη σοφία της, αποφάσισε να κάνει το ίδιο Σαββατοκύριακο, δύο εκθέσεις που ενδιέφεραν επαγγελματικώς το γράφοντα. Και φυσικά, επρόκειτο για την Amtech και για το "Advertising & Media New Biz Forum". Ουάυου. Σιγά μη σκίσουμε και κάνα μαγιό δηλαδή.


Για ένα τριήμερο, άπαντες οι ενδιαφερόμενοι για το Internet, τους υπολογιστές, τις νέες τεχνολογίες, τη διαφήμιση και τα media, έτρεχαν από το Intercontinental στο Στάδιο Εμπορίας και Διαφήμισης, προκειμένου να δουν από κοντά τα είδωλά τους ή τα μηχανάκια των ονείρων τους. Κάποιοι μάλιστα, είχαν πάει και για δουλειά -στην Amtech εννοείται, διότι όσοι πήγαν στην άλλη, πήγαν να δουν καμιά γκόμενα. Συγνώμη φίλες του S.N.A.F.U. αλλά το μόνο πράγμα που είχε η όλη ιστορία, ήταν νίτσες διαφόρων χρωμάτων.


Αλλά και η δική μας (η Amtech), αρχοντιά. Μπορεί να μην έχουμε γκόμενες, αλλά έχουμε ΜΙΡS. Και Mbps. Και συστοιχίες RAID των 68 ΤΒ. Και voice over IP. Και καθετοποιημένες εγκαταστάσεις. Και λύσεις ISO 9001. Για να μη συζητήσω για κάτι περιπτερούκλες σαν τα κρύα τα νερά, τουλάχιστον εκ μέρους των συνηθισμένων υπόπτων. Ειδικά η Compaq (λόγω της ιστορίας με τη Digital), είχε φτιάσει ένα τρομερό έπος. Αν μάλιστα πούλαγαν (στην Ελλάδα εννοώ) και ό,τι πουλάνε οι μαϊμούδες της Στουρνάρη, τότε θα μιλάγαμε για φοβερή επιτυχία. Γκραν σουξέ. Δε βαριέσαι όμως.


Οι άλλοι βεβαίως, οι της επικοινωνίας (ΤΜ), προσπαθούσαν να μην δείξουν την ανησυχία τους για την είσοδο του Κωστόπουλου (γιου νόου, IMAKO, Nitro, Downtown, Big, Κόσμος των Σπορ κλπ) στην αγορά τους (δηλαδή μας. Ή τους; Δεν είμαι βέβαιος). Διότι, αν ο Πέτρος, κάνει καμιά γυριστή με τίποτα εκατομύργια, οποία η θέση ημών των αεροπωλούντων; Όταν στην αγορά μας (τέλος πάντων), τα είκοσι εκατομμύρια θεωρούνται σημαντικό κεφάλαιο εταιρείας, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει αν ο άλλος, εμφανιστεί με τίποτα *projects* των 40 και των πενήντα και με κάνα συνολικό budget γύρω στα πεντακόσια; Θα γελάσουμε παχιά φίλες και φίλοι.


Και βεβαίως προσπαθούν να κρατήσουν το στυλ τους -μη γίνουμε και ρόμπες, έτσι; Και να τα "είμαστε όλοι συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές" και τα "θα μεγαλώσει η αγορά μας" και τα "όλοι παλεύουμε για το καλό του Internet" και τέτοια. Και ανάθεμά με, αν τα πιστεύει αυτά κανείς τους -εκτός από ένα συγκεκριμένο με τον οποίο μιλούσα σήμερα, όμως αυτός δεν πιάνεται διότι τυγχάνει τέχης και άρα έχει το μυαλό του εκεί που πρέπει και όχι στην κωλότσεπη. Τι τα λένε, ήθελα να ήξερα; Και για να πείσουν ποιόν; Αφού τον φοβούνται τον Πετράκη ή για την ακρίβεια, φοβούνται ότι μπορεί να τους ξεβρακώσει.


Αλλά θα μου πείτε, εδώ έρχεται ο άλλος και προσπαθεί να μας εξηγήσει τι είναι το Internet, όταν το έμαθε από εμάς πρόπερσι. Ήτοι, είναι τόσο μπαγλαμάς (καταπληκτικό μπινελίκι αυτό) που δε θυμάται καν ότι ήμασταν εκεί και άρα μάλλον ξέρουμε που τα έμαθε -στο υποβρύχιο της ΕΕΧΙ τα έμαθε και μας λέει ιστορίες. Ίσως κάποιος πρέπει να του πει ότι κακό δεν είναι το να είσαι ψεύτης -κακό είναι να είσαι ψεύτης με κακή μνήμη. Για να μη συζητήσουμε για τον άλλον που έλεγε προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της μισθωμένης σε μεγάλη απόσταση, θα βάλει hubs. Τι να πεις;


Είχε όμως και τα καλά του το weekend. Ο ανταποκριτής σας, έλυσε -ή προσπαθεί να λύσει, εν πάσει περιπτώσει- μια παρεξήγηση με έναν καλό του αναγνώστη (συμβαίνουν και αυτά), παρήγγειλε επί τέλους μια βιβλιοθήκη (τα βιβλία έχουν τριπλασιαστεί και δε χωράμε εδώ μέσα), είχε μια καλή κουβέντα με μια υπερπόντια αναγνώστη του από τη Νέα Ορλεάνη (θα επανέλθω -απλώς έπηξα), έστησε με τη βοήθεια του καλού φίλου και εν Δικτύω αδελφού, Νίκου Κ. ένα SuSE 5.3 στο παλιό του μηχανάκι και κάνει τράμπες, βρήκε το δώρο για τα γενέθλια της καής του (όλα μαζί τα έχουμε αυτόν το μήνα) και παράλληλα γιόρτασε και την ονομαστική του εορτή, γράφοντας αυτό το S.N.A.F.U. σήμερα βράδυ 25ης Ιανουαρίου. Δεν είναι κι άσχημα.


Το ραδιόφωνο παίζει Genesis (Selling England by the pound), η ώρα 2.20 ξημερώματα Τρίτης 26 Ιανουαρίου και το ενενηκοστό όγδοο S.N.A.F.U. πάει για ύπνο. Έχουμε πρωινό ξύπνημα αύριο και δύο συνεντεύξεις. Η μια με ένα μαγαζί που φτιάχνει web sites αλλά δεν έχει δικό του site και η άλλη με τον ιδιοκτήτη ενός από τα χειρότερα sites που υπάρχουν στο ελληνικό κομμάτι του web. Καλή σας εβδομάδα.

No comments:

Post a Comment