Thursday, February 3, 2011

(2/9/99) Εν κατακλείδι



Ένας κρύος φθινοπωρινός άνεμος φυσάει τις μέρες αυτές φίλες και φίλοι αναγνώστες του S.N.A.F.U. Ο ανταποκριτής σας, έκων - άκων μπλεγμένος σε ένα παιχνίδι απολογισμού, περνάει τις μέρες και τις νύχτες του συλλογιζόμενος μια σειρά από πράγματα με το σάουντρακ των τελευταίων (ή έστω των προτελευταίων) τζιτζικιών αυτού του αιώνα, εξ ίσου μπερδεμένος με αυτά αλλά με μια γνώση παραπάνω. Ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών.


Στις αρχές του καλοκαιριού, όλα έδειχναν ότι πλησίαζε μια περίοδος αλλαγών. Και όλοι μιλούσαν για την έκλειψη του ηλίου, για τις επερχόμενες καταστροφές και για τις ανακατατάξεις που θα έρχονταν στον κόσμο μας. Τελικά ίσως είχαν δίκιο -για τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζει ο ανταποκριτής σας, οι αλλαγές ήρθαν. Και όπως όλες οι αλλαγές, κάποιες ήταν προς το καλύτερο και κάποιες προς το χειρότερο. Ή έστω προς ένα καλύτερο που θα δείξει με τον καιρό.


Τα ίδια λέω κάθε χρόνο; Πιθανόν. Βλέπετε έχω μείνει και εγώ σε εκείνο το σύστημα χρονομέτρησης που αρχίζει από το φθινόπωρο και τελειώνει στο καλοκαίρι -είναι και πιο φυσιολογικό από τις αλλαγές που έρχονται στη μέση της χρονιάς. Όμως καλοί μου φίλοι μερικές αλλαγές είναι φέτος πιο ορατές από ποτέ. Θα τις δείτε -ή ίσως τις βλέπετε ήδη.


Επί δυόμισι χρόνια, συναντιόμασταν εδώ κάθε Δευτέρα, με σχόλια για τα δικτυακά τεκταινόμενα. Το feedback σας ήταν από την αρχή πολύ σημαντικό και μέσα από τα e-mail που ανταλλάξαμε, έμαθα πολλά πράγματα, γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους και αισθάνθηκα αυτό που υποστηρίζω από χρόνια. Ότι το Internet μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό, φίλες και φίλοι αναγνώστες του S.N.A.F.U.


Διαισθανθήκατε πιθανότατα αυτό που θέλω να πω; Ναι, το S.N.A.F.U. μετά από δυόμισι χρόνια, σταματάει την εβδομαδιαία του παρουσία στο web. Και αυτό, επειδή ο ανταποκριτής σας, νιώθει ότι δεν έχει να πει κάτι παραπάνω, τουλάχιστον όχι αυτή την περίοδο. Στην εισαγωγική σελίδα, σας υποσχέθηκα πριν από πολλές εβδομάδες ότι το S.N.A.F.U. είναι κάτι πολύ προσωπικό. Και σαν τέτοιο, είναι επιρρεπές στα προσωπικά του ανθρώπου που το γράφει. Ξέρετε τι εννοώ, δεν είναι έτσι;


Οι συνθήκες που γέννησαν την ανάγκη για το S.N.A.F.U. είναι εν πολλοίς ακόμα εδώ. Όμως, ο ανταποκριτής σας δεν είναι, φίλες και φίλοι αναγνώστες. Ο φθινοπωρινός άνεμος, φυσάει και παίρνει μαζί του μια ολόκληρη εποχή και πλέον τίποτα δε θα είναι ίδιο. Δε θα ήταν σωστό για το S.N.A.F.U. να παραμείνει ίδιο -θα ήταν ψέματα και δε θέλω να σας πω ψέματα. Προτιμώ λοιπόν να επιφυλαχθώ για λίγο και να επιστρέψω με το νέο S.N.A.F.U. (το οποίο ήδη σχεδιάζεται από κάποιους καλούς φίλους).


Όλα αυτά τα κείμενα φίλες και φίλοι, είναι αφιερωμένα σε εσάς που τα στηρίξατε αυτά τα δυόμισι χρόνια. Θα μείνουν εδώ για να τα διαβάζετε οποτεδήποτε θέλετε και ο ανταποκριτής σας θα είναι πάντα στη διεύθυνση e-mail που ξέρετε, έτοιμος για οτιδήποτε χρειαστείτε. Σύντομα θα τα ξαναπούμε, κάπως διαφορετικά, σε καθημερινή βάση και με τη βοήθεια ενός καλού φίλου. Αν περνάτε από εδώ, κάποια στιγμή θα βρείτε τη σχετική παραπομπή που θα σας μεταφέρει στο νέο S.N.A.F.U. Ως τότε, ο ανταποκριτής σας θα ασχολείται με τη μοτοσικλέτα του (ναι είναι μια ακόμα αλλαγή), με τις νέες συνεργασίες αυτής της σεζόν, με όσες από τις παλιές ισχύουν ή θα ισχύουν και με μερικά πράγματα που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι του.


Να είστε καλά φίλες και φίλοι και να τα πούμε σύντομα. Μη ξεχνάτε να ρίχνετε μια βόλτα κατά δω και αν θέλετε, στείλτε κάνα mail για να σας ειδοποιήσω για τις αλλαγές στο S.N.A.F.U. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για τη συμπαράσταση, τα μηνύματα και απλά για το ότι ήσασταν εδώ. Ο καιρός θα ξαναζεστάνει και τότε θα είμαστε πάλι μαζί, έτοιμοι να τα ρίξουμε σε όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας βαρετή, κουραστική και ανέραστη. Ξέρετε ποιοι είναι και ξέρουν πολύ καλά ποιοι είμαστε.


Το ραδιόφωνο παίζει Lou Reed (Perfect Day -το κομμάτι με το οποίο κλείνουν τα μπαρ), η ώρα είναι 9 παρά δέκα βράδυ Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου και το τελευταίο S.N.A.F.U. ξεκινάει τα τηλέφωνα για την αποψινή νύχτα. Εύχεται στην πρώτη του διορθώτρια, αυτήν που όλοι εσείς μάθατε σαν καλή του ή σαν Ελένη να είναι καλά (όπου και αν βρίσκεται) και ελπίζει γενικώς σε μια καλύτερη αυριανή μέρα. Καλή σας εβδομάδα, μήνα, χρόνο, αιώνα και χιλιετία. Δε θα χαθούμε, έτσι δεν είναι; Έχουμε πολλά να πούμε ακόμα.

No comments:

Post a Comment